تغذیه

پیشگیری از کوری با مصرف زعفران – مواد غذایی – تغذیه



پیشگیری از کوری با مصرف زعفران - مواد غذایی - تغذیه

سلامت نیوز-*دکتر رضا غفارزادگان: زعفران به دلیل وجود ترکیبات کروسین و کروستین ، در کوتاه مدت(۲۰ میلی گرم) پرش پلک در بیماران را بهبود می دهد و مصرف طولانی مدت(۱۴ ماه ،۲۰ میلی گرم در روز) آن سبب بهبود کیفیت بینایی می شود.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از سیناپرس، تحلیل رفتن وابسته به سن لکه زرد شایع ترین بیماری مزمن چشم و از عوامل اصلی کوری در افراد مسن بالای ۶۰ سال است. در این بیماری ماکولا یا لکه زرد که قسمت حساس به نور شبکیه و مسئول دید مستقیم و واضح است، تخریب می شود.

ممکن است موجدار دیدن خط مستقیم، دید تار یا دیدن لکه های تیره در مرکز دید نشانه های اولیه این بیماری باشد. طبق تحقیقات صورت گرفته زعفران به دلیل وجود ترکیبات کروسین و کروستین، در کوتاه مدت(۲۰ میلی گرم) پرش پلک در بیماران را بهبود می دهد و مصرف طولانی مدت(۱۴ ماه ،۲۰ میلی گرم در روز) آن سبب بهبود کیفیت بینایی می شود. کروسین موجود در زعفران مانع مرگ ناشی از نور در فوتورسپتورها می شود و جریان خون شبکیه را افزایش و سبب بهبود عملکرد آن می شود.

کروستین نیز انتشار اکسیژن به مایعات (مثل پلاسما) را افزایش می دهد بنابراین زعفران و اجزای سازنده آن به خصوص کروسین و کروستین می توانند به عنوان محافظ عملکرد چشم باشند. این اثرات را می توان به عملکرد آنتی اکسیدانی، مهار آپوپتوز و عملکرد التهابی آن نسبت داد.

* عضو هیات علمی پژوهشکده گیاهان دارویی جهاد دانشگاهی



منبع مطلب

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن