تغذیه

تاثیر شگفت انگیز تخم مرغ در پیشگیری از برخی سرطان‌ها – مواد غذایی – تغذیه



تاثیر شگفت انگیز تخم مرغ در پیشگیری از برخی سرطان‌ها - مواد غذایی - تغذیه

سلامت نیوز: یک متخصص تغذیه بالینی دانشگاه از تاثیر ارزشمند تخم مرغ در پیشگیری از برخی سرطانها خبر داد.

به گزارش سلامت نیوز به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل دانشگاه علوم پزشکی بابل، دکتر رضا قدیمی گفت: هرساله دومین جمعه اکتبر و امسال مصادف با ۱۹مهر، روز جهانی تخم مرغ با شعار هر انسان سالم، یک تخم مرغ در روز، نامگذاری شده است.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بابل با اشاره به اینکه تخم مرغ یک غذای پرکاربرد در تهیه انواع و اقسام غذاهای سفره می باشد، بیان داشت: به تنهایی یکی از کاملترین، ارزانترین و فراوان ترین غذاهای پروتئینی است، که بعد از شیر جایگاه دوم را در تغذیه اقشار جامعه می تواند داشته باشد.

وی در همین راستا افزود: این ماده غذایی بعلت مواد مغذی استثنایی که دارد یک غذای کامل محسوب می شود که علیرغم کالری نسبتا پایینی که دارد باعث احساس سیری و کنترل اشتها شده و در رژیمهای کاهش وزن نقش بسزایی خواهد داشت.

دکتر قدیمی تاکید کرد: مطالعات نشان داده اند که مصرف تخم مرغ در یک وعده غذایی با کاهش مصرف غذا در وعده های بعدی همراه بوده و این ماده غذایی حاوی یکی از کاملترین و با اهمیت ترین پروتئینها می باشد بنحویکه بعنوان مرجع مورد مقایسه سایر غذاها قرار می دهند.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بابل تصریح کرد: کولین موجود در تخم مرغ بر روی عملکرد مغز و سیستم اعصاب و نیز سلامت قلب و عروق اثر مثبتی داشته و حتی در پیشگیری از برخی از سرطانها اثرات ارزشمندی ایجاد می نماید.

دکتر قدیمی افزود: در یکی از تحقیقات نشان داده شد که مادرانی که در طول دوران بارداری روزانه تخم مرغ مصرف می کردند رشد و تکامل مغزی جنینِ کاملتری داشتند.

عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی بابل اظهار داشت: مصرف روزانه یک عدد تخم مرغ با تامین مقادیر کافی کولین همراه با مصرف میوه و سبزی مناسب احتمال بروز سرطان سینه را تا ۸۰ درصد کاهش می دهد.

وی گفت: آنتی اکسیدانهای لوتئین و زیگزانتین موجود در این ماده غذایی پرکاربرد نیز در تقویت سلامت بینایی و تاخیر تغییرات سالمندی اثر چشمگیری داشته و نیز در کاهش میزان بروز بیماریهای قلبی – عروقی و سرطان نقش موثری ایفا می نماید.

متخصص تغذیه دانشگاه علوم پزشکی بابل بیان داشت: از سایر مواد مغذی ارزشمند تخم مرغ میتوان به ویتامینهایی نظیر ویتامین A، D ، E، K، B12،B6 و B1 و نیز عناصری چون آهن، روی و کلسیم اشاره کرد که هر یک بعنوان منبع تامین کننده نیاز بدن محسوب می گردند.

وی با اشاره به اینکه متاسفانه علیرغم تمامی این شگفتی‌ها، جایگاه تخم مرغ در سبد غذایی بدلیل اینکه حاوی مقادیری از کلسترول می‌باشد، کاهش یافته است، گفت: سرانه مصرف هر ایرانی در سال فقط ۱۶۰ عدد تخم مرغ بوده که از میزان مصرف این ماده غذایی در دنیا که ۲۵۰ تا ۳۰۰ عدد بوده کمتر است.

دکتر قدیمی افزود: کلسترول یکی از ترکیبات مهم در بدن بوده و نقش اساسی در ساختمان سلول و سنتز بسیاری از هورمونها (کورتیزول و استروئیدها و …)، مدیاتورها و ویتامین D داشته و علاوه بر دریافت از راه غذا، در کبد نیز ساخته می شود و اگر دریافت غذایی آن افزایش یابد، سیستم هوشمند بدن سنتز آن در کبد را کاهش می دهد.

معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی بابل عنوان کرد: کلسترول یک عدد تخم مرغ متوسط تقریبا ۶۰ درصد نیاز روزانه به کلسترول را برطرف مینماید و دریافت روزانه یک عدد تخم مرغ در افراد سالم نه تنها) LDLکلسترول بد) خون را افزایش نمیدهد بلکه حتی HDL (کلسترول خوب) را افزایش میدهد.

دکتر قدیمی گفت: دریافت روزانه یک عدد تخم مرغ به همه افراد سالم توصیه شده و در سایر موارد نیز با نظر متخصص مربوطه میتوان ۳ الی ۴ عدد تخم مرغ در هفته مصرف نمود.



منبع مطلب

برچسب ها

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا
بستن